ROMI GIANA - ГЕНЕЗИС @Vivacom Art Hall Oborishte 5

22.11.2022 16:41:34

ROMI GIANA - ГЕНЕЗИС @Vivacom Art Hall Oborishte 5

Vivacom Art Hall Oborishte 5 ви приветства на откриването на изложбата на ROMI GIANA - ГЕНЕЗИС, в нашата зала Галерия на 29.11 от 18:30ч. Изложбата ще продължи до 30.12.

Румяна Георгиева, която се изявява в публичното пространство с артистичния си псевдоним Romi Ginna, се занимава с изкуство от своите ранни ученически години. Пише поезия, занимава се с музика и рисуване. Има една издадена книга със стихотворения и проза, но любовта ѝ към изобразителното изкуство я следва през целия ѝ живот. Активно с живопис започва да се занива през последните няколко години, като отдава цялото си време на това. Има осъществени две самостоятелни изложби и редица съвместни. В живопистта си е повлияна от стилове като фовизъм, импресионизъм, експресионизъм и кубизъм. Работи в тези стилове с широка цветова гама и разнообразни техники: структурни пасти, кварцов пясък, шпакла, смесена техника. Нейни картини са притежание на колекционери и любители в страната и чужбина. Тази година нейна картина беше отличена с 6-то място в категория „Кубизъм” на престижните „Американски Награди за Изкуство 2022 (American Art Awards)“.
«Изкуството носи различна вибрация, и поради тази причина е способно на чудеса. Лекува, вдъхновява, пречиства. А вдъхновението може да бъде навсякъде около нас. „Човек трябва единствено да бъде с широко отворени очи и да приеме даровете, които му поднася живота”, казва с усмивка тя и продължава: „Живот и вдъхновение в намиране на пътя към нас самите. Начин на изразяване и преосмисляне на смисъла е, и ще бъде винаги моето търсене. Чрез цветове и форми, чрез образи в реалното и абстрактното. Там, където човек може да открие част от себе си и за себе си. Спомени и проекции. Настояще и бъдеще.”

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Събития

Събития

ROMI GIANA - ГЕНЕЗИС @Vivacom Art Hall Oborishte 5

ROMI GIANA - ГЕНЕЗИС @Vivacom Art Hall Oborishte 5

Vivacom Art Hall Oborishte 5 ви приветства на откриването на изложбата на ROMI GIANA - ГЕНЕЗИС, в нашата зала Галерия на 29.11 от 18:30ч. Изложбата ще про Vivacom Art Hall Oborishte 5 ви приветства на откриването на изложбата на ROMI GIANA - ГЕНЕЗИС, в нашата зала Галерия на 29.11 от 18:30ч. Изложбата ще про 2022-11-22T16:42:02+02:00 ROMI GIANA - ГЕНЕЗИС @Vivacom Art Hall Oborishte 5

<p><span></span></p> <p><span>Vivacom Art Hall Oborishte 5 ви приветства на откриването на изложбата на ROMI GIANA - ГЕНЕЗИС, в нашата зала Галерия на 29.11 от 18:30ч. Изложбата ще продължи до 30.12.</span></p> <p><span>Румяна Георгиева, която се изявява в публичното пространство с артистичния си псевдоним Romi Ginna, се занимава с изкуство от своите ранни ученически години. Пише поезия, занимава се с музика и рисуване. Има една издадена книга със стихотворения и проза, но любовта ѝ към изобразителното изкуство я следва през целия ѝ живот. Активно с живопис започва да се занива през последните няколко години, като отдава цялото си време на това. Има осъществени две самостоятелни изложби и редица съвместни. В живопистта си е повлияна от стилове като фовизъм, импресионизъм, експресионизъм и кубизъм. Работи в тези стилове с широка цветова гама и разнообразни техники: структурни пасти, кварцов пясък, шпакла, смесена техника. Нейни картини са притежание на колекционери и любители в страната и чужбина. Тази година нейна картина беше отличена с 6-то място в категория &bdquo;Кубизъм&rdquo; на престижните &bdquo;Американски Награди за Изкуство 2022 (American Art Awards)&ldquo;.</span><br /><span>&laquo;Изкуството носи различна вибрация, и поради тази причина е способно на чудеса. Лекува, вдъхновява, пречиства. А вдъхновението може да бъде навсякъде около нас. &bdquo;Човек трябва единствено да бъде с широко отворени очи и да приеме даровете, които му поднася живота&rdquo;, казва с усмивка тя и продължава: &bdquo;Живот и вдъхновение в намиране на пътя към нас самите. Начин на изразяване и преосмисляне на смисъла е, и ще бъде винаги моето търсене. Чрез цветове и форми, чрез образи в реалното и абстрактното. Там, където човек може да открие част от себе си и за себе си. Спомени и проекции. Настояще и бъдеще.&rdquo;</span></p>

Сравнение на продукти