Идийската духовна музика среща класиката

17.05.2022 от 19 часа – Вход Свободен

Заповядайте на индийска духовна музика този вторник, 17 май, от 19 часа.

Зала Vivacom Art Hall Oborishte 5 ще бъде домакин на концерт на семейното дуо Eufonia от Виена: Шамита Ахенбах-Кьониг (виолончело) и Дохай Ахенбах (цигулка).

Дуото ще изпълни музика от маестро Шри Чинмой (Индия), пленително аранжирана във виенски музикален стил. Класически школуваните музиканти съчетават традицията на Запада с йогически подход към музиката на Изтока, потапяйки ни в музика, която е красива, мощна и едновременно с това спокойна.

Прекрасната музика на виолончелото и виртуозните звуци на цигулката са обещание за едно неповторимо мелодично пътешествие.

Концертът е вдъхновен от духовния учител Шри Чинмой – той винаги се е определял като “ученик на мира.“  Той е Учител по медитация – хилядолетната традиция на йога, но същевременно и съвременен музикант, композитор, художник и писател, признат по цял свят.

За Шри Чинмой музиката е един от най-лесните и преки начини да упъти слушателя към откриването на неговото собствено вътрешно богатство. Запалва ентусиазма у хора от различни култури и религии и предлага мигове на дълбок вътрешен мир, тишина и хармония.

ВХОД СВОБОДЕН