Изложба „Новата класика“ на NIKYOTO

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 има удоволствието да ви покани на първата самостоятелна изложба на артиста Никол Андонова – Nikyoto ⭐️
 
Никол Андонова – NIKYOTO e едно от актуалните имена на съвременната българска арт сцена. Началото на нейния творчески път е 2015 година, когато започва да създава дигитални сюрреалистични портретни картини, свързващи мечтани светове с реалността . Със своето нестандартно творчество и изключителен индивидуален почерк продължава своето развитие с хипнотизиращите свойства на смолата, като отличителен щрих стават нейните “изтичащи картини”. Те са символ на нещо, в което тя вярва, а именно, че артиста е човек, който се страхува единствено от това да му се поставя рамка.
Основно вдъхновение за Никол е движението. “Ние сме родени да се движим. Във всяко едно отношение. Именно затова смятам, че картините ми живеят, защото излъчват движение. Любимата ми част е съчетанието на цветовете и избора на техника. Пристрастена съм към психологическия риск, който е част от незнанието, защото смолата не се ангажира да изпълни първоначалните намерения на артиста.. тоест също като мен не приема конкретни граници! “ Всеки човек възприема изкуството по свой собствен, индивидуален, начин, както самата тя казва “Единственото значимо намерение за мен е да събудя емоция във всеки, който се докосне до част от моето изкуство.”
Творчеството на Никол днес може да бъде откроено в някои от най-емблематичните бизнес сгради, бутикови хотели и частни колекции в България.
Експозицията ще продължи до 17.05.2022г. ⭐️