„Модернистите на ХХ век“

01-22 декември

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя 14 нови и непоказвани експонати на големите Модернисти на XX век

 

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 отбелязва своята 10 годишнина с официалното откриване на изложба, посветена на големите „Модернисти на XX век“ – Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже. Събитието ще се състои на 1 декември от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията и ще продължи до 22 декември 2021 г.

В изложбата ще бъдат представени 14 нови и непоказвани изумителни експонати на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie” и “Коридите”, творби на Салвадор Дали от серията Библия Сакра, произведения на Марк Шагал от Библейската му серия, нови творби на Хуан Миро и Матис и много други. Част от картините идват от прочутото Ателие „Мурло“ в Ню Йорк. Ще бъдат показани и постери от реализирани вече изложби на модернистите и Ателието. Всички произведения ще могат да бъдат закупени и да станат част от колекциите на българските почитатели.

Поради огромния интерес на проведената онлайн изложба “Библията през очите на Шагал и Дали”, реализирана миналата година по време на пандемията и посетена виртуално от 50 000 души, любители и колекционери ще имат възможността да се докоснат на живо до изключителните творби на Модернистите.

„Показахме, че българската публика има нужда от Арт сцена и с екипа на Галерията сме горди с многото проекти и приноса за разцъвтяването на любовта към изкуството у нас. Представили сме многообразие от значими изложби и арт проекти, както и обогатихме арт колекциите на много частни колекционери и корпорации за 10 години съществуване“, споделя Деница Гергова, Арт директор на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

Галерията е първата в България, която показва и продава оригинални графични творби на големите майстори в изкуството. Работи с оторизирани фондации, издателства и семейства на артисти, допълни Гергова.

*В Галерията се спазват всички противоепидемични мерки, допускат се хора само с представен зелен сертификат от: ваксинация, преболедуване, пср тест/ антигенен тест