Цикъл от камерни концерти „Volante“ в зала Vivacom Art Hall Oborishte 5

09.10.2021 – 19 часа

Очаквайте първият концерт на 09.10.2021г. от 19 часа

Цена на билет 30 лв.

Билети на касата на зала Vivacom Art Hall Oborishte 5.

____________________

Един от основните фокуси на цикъл Volante, изцяло посветен на камерната музика, е да представи освен неподвластни за времето шедьоври в жанра, така и да „възкреси“ творби, които се изпълняват изключително рядко на музикалната сцена. Основен приоритет е да запознае българската публика с автори, които са незаслужено пренебрегнати предимно през епохата от 19-ти и първата половина на 20-ти век.

Открихме многобройни и повече от очакванията ни творби, които носят изключителен енергиен заряд и силни житейски и философски послания. По време на тази „историческа разходка“ блеснаха диаманти, неотстъпващи по красота и дълбочина на тези, които стоят най-високо в „музея“ на класическата музикална литература – композитори от световна величина.

За реализирането на тези цели, ние имаме удоволствието да поканим и работим с едни от най-добре утвърдените артисти за камерна музика у нас, натрупали вече солиден репертоар през годините, но също така и млади, тепърва изгряващи музиканти. Убедени сме, че комбинацията от страст и опит със свеж и неспокоен талант ще доведе до висока интензивност и качество на изпълненията. По този начин бихме желали да допринесем и за цялостното развитие на този жанр, който все още набира скорост и има огромно пространство за развитие. Като един пример ще бъде неповторимата възможност за укрепване на камерни състави и създаване на нови такива.

„Воланте“ е платформа за осъществяване на уникална комбинативност от нови музикални идеи, привличане интереса на творци от различните изкуства и стимулиране на съвременни български композитори, които да творят в конкретната област.