LOVE IS IN THE AIR @ OBORISHTE 5

11.02 – 06.03

От 11-и февруари до 6-ти март в салонната зала на галерия “Оборище 5” любителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на тематичната изложба, посветена на месеца на любовта – LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5.

Официалното откриване на експозицията ще се състои на 10-ти февруари, сряда от 18:00 часа. Специално за събитието художникът Борче Ристовски ще използва стените във фоайето на галерията за направата на арт инсталация със световния символ на любовта – сърцето.

LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5 е изложба за любовта в изкуството и красивото в живота. Тя е приютила творби на едни от любимите по цял свят модернисти като Пабло Пикасо, Салвадор Дали и Анди Уорхол, актуалните имена от Америка и Великобритания – Стивън Уилсън, Хънт Слонъм и The Conner Brothers, както и едни от най-обичаните съвременни български творци – професор Греди Асса, Хубен Черкелов, Борче Ристовски, финалистите в ежегодния конкурс “МОСТ” на галерия “Оборище 5” и Министерство на културата – Татяна Харизанова, Давид Йоан и Хейди Ефрат.

LOVE IS IN THE AIR @OBORISHTE 5 представя редки творби от серията “Волард” на Пабло Пикасо, литографии от непоказваната досега в България серия “Les amours de Cassandre” на Салвадор Дали и произведения на Анди Уорхол от серията “В дъното на моята градина”.

Всички творби ще могат да бъдат закупени.

Вход: свободен