„Ma France“ – изложба на Греди Асса

ЗАЛА ОБОРИЩЕ 5 ПРЕДСТАВЯ

MA FRANCE (МОЯТА ФРАНЦИЯ)

ИЗЛОЖБА НА ГРЕДИ АССА

 

Поради големия интерес изложбата ще продължи до 8.11.2020 г.

Ето какво казва авторът за предстоящата изложба:

“Когато погледът на зрителя преминава плавно от фокусиране върху нарисуваните обекти към картините в целостта им, художникът се чувства като екскурзовод или изкуствовед, който познава културните кодове и историческите събития на тази земя от Европа. Без Франция, Европа не би била това, което е. Франция е цивилизационният проект на Европа, в който вежливите отношенията между хората, моралът и изтънченият вкус бележат стила. Зрителят различава с удивителна лекота реалната от въображаемата визия. Тази среща на зрител и художник е одухотворена от силата на въображението и изобретателността, която превръща изложбата в уникален лабиринт от мисли и преживявания.

Желая ви bon voyage:

Ваш скромен гид Греди Асса

 

За Греди Асса:

Роден: 1954 в Плевен.
Образование:
1981 – Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”, специалност “Монументална декоративна живопис”.

Участник, заедно с Андрей Даниел, Божидар Бояджиев, Вихрони Попнеделев, Недко Солаков и Филип Зидаров в неформалната група „Градът”, създадена през 1985 г.

Професор в катедра „Мода” при Националната художествена академия от 2003 г. Зам.-ректор на НХА, отговарящ за международната дейност в периода 2000-2004. Ръководител на катедра “Мода” към НХА от 1999 г. През 2011 г. участва във Венецианското биенале.