Events

Идийската духовна музика среща класиката

Разгледай събитието

Заповядайте на индийска духовна музика този вторник, 17 май, от 19 часа.

Зала Vivacom Art Hall Oborishte 5 ще бъде домакин на концерт на семейното дуо Eufonia от Виена: Шамита Ахенбах-Кьониг (виолончело) и Дохай Ахенбах (цигулка).

Дуото ще изпълни музика от маестро Шри Чинмой (Индия), пленително аранжирана във виенски музикален стил. Класически школуваните музиканти съчетават традицията на Запада с йогически подход към музиката на Изтока, потапяйки ни в музика, която е красива, мощна и едновременно с това спокойна. Прекрасната музика на виолончелото и виртуозните звуци на цигулката са обещание за едно неповторимо мелодично пътешествие. Концертът е вдъхновен от духовния учител Шри Чинмой – той винаги се е определял като “ученик на мира."  Той е Учител по медитация - хилядолетната традиция на йога, но същевременно и съвременен музикант, композитор, художник и писател, признат по цял свят. За Шри Чинмой музиката е един от най-лесните и преки начини да упъти слушателя към откриването на неговото собствено вътрешно богатство. Запалва ентусиазма у хора от различни култури и религии и предлага мигове на дълбок вътрешен мир, тишина и хармония. ВХОД СВОБОДЕНЗимна радост- празничен концерт- спектакъл за деца

Разгледай събитието

Идва Коледа- време за радост и вълшебства! Трио “Дивертименто” и Район "Оборище" на СО ви канят на детския музикален празник “Зимна радост”. Ще има валсове, полки и маршове, ще има феи и снежинки и още зимни изненади! Специални гости ще бъдат балерините от балет “Синтез” към НЧ ”А. Константинов 1897”. Ще разказва певицата Милена Гюрова. Режисьор на коледната феерия е Росица Костова. Очакваме ви на 12.12.2021г., от 11ч. в най- красивата зала на София- VIVACOM Art Hall Oborishte 5. Билети на касата на залата - 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни.
Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община.
   


Концерт „Музика за сърцето“

Разгледай събитието

Преживейте магията на Индия и усетете силата на медитацията с концерт „Музика за сърцето“. Шри Чинмой Център има огромното удоволствие да организира концерт „Музика за сърцето“, който ще се състои на 11 ноември 2021 г., четвъртък, от 19:00 ч., в зала Оборище 5. Концертът е част от едноседмична програма, която представя изкуството и музиката на Шри Чинмой. В атмосферата на изложбата от специална колекция от 102 оригинални картини „ПТИЦИ-ДУШИ“ публиката ще има възможността да се наслади на красиви мелодични пейзажи, които говорят на сърцето по начин, по който думите не могат да направят. За музикантите Канала Ауер (ситар), Садананд Маги (табла) и Ушика Мукенхумер (тампура) това ще бъде първо посещение в България за концертно турне. В традиционен индийски стил те ще пресъздадат медитативните композиции на маестро Шри Чинмой – определено един концерт, изпълнен с огромна енергия и потапящ в нежна мелодичност. Зала Vivacom Art Hall Оборище 5 11 ноември 2021 г., 19 часа Организатор: Шри Чинмой Център България Събитието е с вход: Свободен

Камерен концерт на Дарко Бърлек (Словения), кларинет и Людмил Ангелов, пианo

Разгледай събитието

Камерен концерт на Дарко Бърлек (Словения), кларинет и Людмил Ангелов, пианo на 30.10.2021г от 19:30 часа. В програмата: Р. Шуман, Й. Брамс. Билети в мрежата на Eventim и касата на Софийската филхармония в зала "България", както и в деня на концерта в зала Vivacom Art Hall Oborishte 5.  

Цикъл от камерни концерти „Volante“ в зала Vivacom Art Hall Oborishte 5

Разгледай събитието

Очаквайте първият концерт на 09.10.2021г. от 19 часа Цена на билет 30 лв. Билети на касата на зала Vivacom Art Hall Oborishte 5. ____________________ Един от основните фокуси на цикъл Volante, изцяло посветен на камерната музика, е да представи освен неподвластни за времето шедьоври в жанра, така и да „възкреси“ творби, които се изпълняват изключително рядко на музикалната сцена. Основен приоритет е да запознае българската публика с автори, които са незаслужено пренебрегнати предимно през епохата от 19-ти и първата половина на 20-ти век. Открихме многобройни и повече от очакванията ни творби, които носят изключителен енергиен заряд и силни житейски и философски послания. По време на тази „историческа разходка“ блеснаха диаманти, неотстъпващи по красота и дълбочина на тези, които стоят най-високо в „музея“ на класическата музикална литература – композитори от световна величина. За реализирането на тези цели, ние имаме удоволствието да поканим и работим с едни от най-добре утвърдените артисти за камерна музика у нас, натрупали вече солиден репертоар през годините, но също така и млади, тепърва изгряващи музиканти. Убедени сме, че комбинацията от страст и опит със свеж и неспокоен талант ще доведе до висока интензивност и качество на изпълненията. По този начин бихме желали да допринесем и за цялостното развитие на този жанр, който все още набира скорост и има огромно пространство за развитие. Като един пример ще бъде неповторимата възможност за укрепване на камерни състави и създаване на нови такива.

"Воланте" е платформа за осъществяване на уникална комбинативност от нови музикални идеи, привличане интереса на творци от различните изкуства и стимулиране на съвременни български композитори, които да творят в конкретната област.