Events

Идийската духовна музика среща класиката

Разгледай събитието

Заповядайте на индийска духовна музика този вторник, 17 май, от 19 часа.

Зала Vivacom Art Hall Oborishte 5 ще бъде домакин на концерт на семейното дуо Eufonia от Виена: Шамита Ахенбах-Кьониг (виолончело) и Дохай Ахенбах (цигулка).

Дуото ще изпълни музика от маестро Шри Чинмой (Индия), пленително аранжирана във виенски музикален стил. Класически школуваните музиканти съчетават традицията на Запада с йогически подход към музиката на Изтока, потапяйки ни в музика, която е красива, мощна и едновременно с това спокойна. Прекрасната музика на виолончелото и виртуозните звуци на цигулката са обещание за едно неповторимо мелодично пътешествие. Концертът е вдъхновен от духовния учител Шри Чинмой – той винаги се е определял като “ученик на мира."  Той е Учител по медитация - хилядолетната традиция на йога, но същевременно и съвременен музикант, композитор, художник и писател, признат по цял свят. За Шри Чинмой музиката е един от най-лесните и преки начини да упъти слушателя към откриването на неговото собствено вътрешно богатство. Запалва ентусиазма у хора от различни култури и религии и предлага мигове на дълбок вътрешен мир, тишина и хармония. ВХОД СВОБОДЕНЕксклузивно Райнер Лагеман

Разгледай събитието

В месеца на любовта и виното Vivacom Art Hall Oborishte 5 предлага лимитирана серия скулптури на СЪРЦА на Райнер Лагеман.
Ако все още се чудите с какво да изненадате половинката си за най-романтичния празник в годината - 14 февруари Vivacom Art Hall Oborishte 5 има предложение за вас. В месеца на любовта и виното предлагаме на своите клиенти лимитирана серия скулптури на СЪРЦА на световноизвестния артист Райнер Лагеман. СЪРЦАТА са направени от кухи метални квадрати, които автора заварява заедно, за да образуват едно цяло. Скулптурите изглеждат сякаш събрани от разкъсани нишки на ДНК. Оригиналните скулптури пристигат директно от ателието на Райнер Лагеман в Ню Йорк и са достъпни за продажба на любители и колекционери ексклузивно на място в Галерията.
Заповядайте и изберете един незабравим, персонализиран, оригинален, нестандартен и професионално изваян подарък във формата на СЪРЦЕ, изработен от световноизвестен артист за НЕЯ, НЕГО, а защо не и за ВАС самите…
Райнер Лагеман е роден в Дюселдорф, Германия през 1959 г. Посещава гимназията на Алберт Айнщайн за основно и средно училище. След колежа кариерата му започва в интериорния дизайн. През 1988 г. се премества да живее в Калифорния. Основава фирма за интериорен дизайн Bay Window Coverings и The Magazine - верига магазини за мебели. През 2005 г. започва да изработва метални скулптури, предимно на човешкото тяло в реален размер. Те са направени от кухи метални квадрати, които той заварява заедно, за да образуват едно цяло. Създава абстрактни фигури, произведения и извайва човешката форма. През 2009 г. се премества да живее в Маями. Участва в десетки световноизвестни арт панаири на изкуството, а негови творби присъстват в колекциите на музеи и частни галерии в Торонто, Сингапур, Бостън, Ню Йорк, Вашингтон, Палм Бийч и др.
За повече информация, свържете се с нас на тел. 0876/555 515Valentine’s Day Pop-Up Bazaar

Разгледай събитието

“С цялата си несигурност, в едно съм сигурен: под горния пласт на своята слабохарактерност хората искат да бъдат добри и да ги обичат." Джон Стайнбек
Нека този Свети Валентин се обичаме още по-силно! Заповвядайте да се насладим заедно на най-романтичния празник в годината с невероятни български брандове, вина и вкусни лакомства.
Къде? - Vivacom Art Hall Оборище 5
Кога? - 12-ти февруари 11:00 - 19:00 часа
Защо? - Защото всеки заслужава най-красивия, най-вкусния и най-магичния подарък за свети валентин, а именно при нас ще го открият всички влюбени и невлюбени, разбира се!
За тези, които не търсят любовта и празнуват трифон зарезан, ще имат възможността да дегустират уникални български вина и лакомства за малки и големи.
Идеята на събитието е да се насладите на красивия празник, като пазарувате, хапвате и дегустирате български вина. Всички брандове са подготвили тематични артикули и лакомства в духа на свети валентин.
Очакваме Ви!


Зимна радост- празничен концерт- спектакъл за деца

Разгледай събитието

Идва Коледа- време за радост и вълшебства! Трио “Дивертименто” и Район "Оборище" на СО ви канят на детския музикален празник “Зимна радост”. Ще има валсове, полки и маршове, ще има феи и снежинки и още зимни изненади! Специални гости ще бъдат балерините от балет “Синтез” към НЧ ”А. Константинов 1897”. Ще разказва певицата Милена Гюрова. Режисьор на коледната феерия е Росица Костова. Очакваме ви на 12.12.2021г., от 11ч. в най- красивата зала на София- VIVACOM Art Hall Oborishte 5. Билети на касата на залата - 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни.
Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община.