Events

Зимна радост- празничен концерт- спектакъл за деца

Разгледай събитието

Идва Коледа- време за радост и вълшебства! Трио “Дивертименто” и Район "Оборище" на СО ви канят на детския музикален празник “Зимна радост”. Ще има валсове, полки и маршове, ще има феи и снежинки и още зимни изненади! Специални гости ще бъдат балерините от балет “Синтез” към НЧ ”А. Константинов 1897”. Ще разказва певицата Милена Гюрова. Режисьор на коледната феерия е Росица Костова. Очакваме ви на 12.12.2021г., от 11ч. в най- красивата зала на София- VIVACOM Art Hall Oborishte 5. Билети на касата на залата - 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни.
Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община.
   


Концерт „Музика за сърцето“

Разгледай събитието

Преживейте магията на Индия и усетете силата на медитацията с концерт „Музика за сърцето“. Шри Чинмой Център има огромното удоволствие да организира концерт „Музика за сърцето“, който ще се състои на 11 ноември 2021 г., четвъртък, от 19:00 ч., в зала Оборище 5. Концертът е част от едноседмична програма, която представя изкуството и музиката на Шри Чинмой. В атмосферата на изложбата от специална колекция от 102 оригинални картини „ПТИЦИ-ДУШИ“ публиката ще има възможността да се наслади на красиви мелодични пейзажи, които говорят на сърцето по начин, по който думите не могат да направят. За музикантите Канала Ауер (ситар), Садананд Маги (табла) и Ушика Мукенхумер (тампура) това ще бъде първо посещение в България за концертно турне. В традиционен индийски стил те ще пресъздадат медитативните композиции на маестро Шри Чинмой – определено един концерт, изпълнен с огромна енергия и потапящ в нежна мелодичност. Зала Vivacom Art Hall Оборище 5 11 ноември 2021 г., 19 часа Организатор: Шри Чинмой Център България Събитието е с вход: Свободен

Камерен концерт на Дарко Бърлек (Словения), кларинет и Людмил Ангелов, пианo

Разгледай събитието

Камерен концерт на Дарко Бърлек (Словения), кларинет и Людмил Ангелов, пианo на 30.10.2021г от 19:30 часа. В програмата: Р. Шуман, Й. Брамс. Билети в мрежата на Eventim и касата на Софийската филхармония в зала "България", както и в деня на концерта в зала Vivacom Art Hall Oborishte 5.  

Цикъл от камерни концерти „Volante“ в зала Vivacom Art Hall Oborishte 5

Разгледай събитието

Очаквайте първият концерт на 09.10.2021г. от 19 часа Цена на билет 30 лв. Билети на касата на зала Vivacom Art Hall Oborishte 5. ____________________ Един от основните фокуси на цикъл Volante, изцяло посветен на камерната музика, е да представи освен неподвластни за времето шедьоври в жанра, така и да „възкреси“ творби, които се изпълняват изключително рядко на музикалната сцена. Основен приоритет е да запознае българската публика с автори, които са незаслужено пренебрегнати предимно през епохата от 19-ти и първата половина на 20-ти век. Открихме многобройни и повече от очакванията ни творби, които носят изключителен енергиен заряд и силни житейски и философски послания. По време на тази „историческа разходка“ блеснаха диаманти, неотстъпващи по красота и дълбочина на тези, които стоят най-високо в „музея“ на класическата музикална литература – композитори от световна величина. За реализирането на тези цели, ние имаме удоволствието да поканим и работим с едни от най-добре утвърдените артисти за камерна музика у нас, натрупали вече солиден репертоар през годините, но също така и млади, тепърва изгряващи музиканти. Убедени сме, че комбинацията от страст и опит със свеж и неспокоен талант ще доведе до висока интензивност и качество на изпълненията. По този начин бихме желали да допринесем и за цялостното развитие на този жанр, който все още набира скорост и има огромно пространство за развитие. Като един пример ще бъде неповторимата възможност за укрепване на камерни състави и създаване на нови такива.

"Воланте" е платформа за осъществяване на уникална комбинативност от нови музикални идеи, привличане интереса на творци от различните изкуства и стимулиране на съвременни български композитори, които да творят в конкретната област.


Звездите на Полша с концерт във Vivacom Art Hall Oborishte 5

Разгледай събитието

"Звездите на Полша"
25.10.2021г. от 19 часа
С участието на: Робърт Ковалски – цигулка Виктория Василенко – пиано Румен Цветков – виола Атанас Кръстев – виолончело
Цена на билетите: 30 лв.
✔️ Събитието ще бъде проведено съобразно актуалните противоепидемични мерки.
Новосъздаденото Музикално Общество “МузиКамерОн”  и Vivacom Art Hall Oborishte 5 Ви приветстват и Ви представят предстоящия най-нов културно-социален и образователен проект в България. Подобно на други музикални общества в света, в Обществото “МузиКамерОн” ще вземат участие най-изявените български музиканти с концерти в изящната “Vivacom Art Hall Оборище 5”, в целогодишен концертен цикъл. Информация за концертите можете да намерите тук: www.musicameron.com  


„За децата чудо в музиката” – трио Дивертименто

Разгледай събитието

             Трио „Дивертименто” - Грациела Панайотова- цигулка, Младен Тасков – пиано, София Радилова – виолончело, представя концерт - спектакъла „За децата чудо в музиката” - разкази от необикновения живот на някои от най- прочутите деца чудо в музикалната история.

             В програмата са включени пиеси от Волфганг Амадеус Моцарт, Феликс Менделсон, Сергей Прокофиев, Карл Мария фон Вебер.

             Гост- солисти са учениците от Национално музикално училище “Любомир Пипков“ - Ема Каракашева, Юлия Дерменджиева и Александър Маджаров.

               Водещ на програмата е актрисата Даниела Йорданова, режисьор – Елза Лалева.

Заповядайте на 22 май (събота), 11 ч. ,зала „Оборище 5“

Билети на касата на зала "Оборище 5“ (деца - 10 лв, възрастни - 12 лв. )


Мултимедиен Концерт „Класическа Нестандартност“

Разгледай събитието

Класическа Нестандартност - модерен поглед върху класическия концерт

Заповядайте на един необикновен концерт, в който ще се съчетаят вечната музика и прекрасното изкуство на анимацията.

В програмата ще се насладите на Л. ван Бетовен, В. д’Инди, Р. Мучински и съвременната българска композиторка Лора Ал-Ахмад.

Изпълнители: Яна Андринга - пиано, Калина Григорова - кларинет и Руси Бръчков - виолончело.

Дигитална и Stop Motion анимация: Иванна Давчева и Виктория Димитрова.

Събитието ще се състои на 08.05.21 от 19:00

Цена на билетите - 10 лв. Местата са ограничени.


„Славеят и Розата“ – камерен концерт на Мила Михова (сопран)

Разгледай събитието

Поради големият интерес,обявяваме трета дата на концерта "Славеят и розата" на 19 юни от 19 часа.
"Славеят и Розата" е рецитал на оперната певица Мила Михова и акомпанимент на пиано Василена Атанасова.
Камерни и оперни арии за кралят на певците и кралицата на цветята, ефирни и приказни сюжети и герои от друг свят, търсенето на себе си в природата и изкуството и намирането на природата и изкуството вътре в нас.
Хендел, Белини, Тости, Сен-Санс, Франк, Форе, Виардо, Брамс, Берг, Римский-Корсаков, Рахманинов, Гуаставино, Маскани.
Билети на касата на зала "Оборище 5". Цена на билет - 30 лв. Местата са ограничени.
При стриктно спазване на противоепидемичните мерки.