Events

Диалог с Милчо Левиев / 6.11.2020 от 19 часа

Разгледай събитието

Зала "Оборище 5" кани всички, които искат да си спомнят за големия Милчо Левиев да дойдат и да послушат неговата музика в изпълнение на Любо Денев.

Ето какво казва композиторът:
"В памет на Милчо Левиев реших да направя този концерт като поклон пред големия музикант и вдъхновител на няколко поколения български джаз-музиканти, сред които е и моя милост. Програмата е съставена от емблематични за неговото творчество джаз-теми като Пасакалия, Студия, Блус в 12, Павана, Криво Садовско и др., както и импровизации вурху теми на неговия учител Владигеров и мои оригинални конпозиции, вдъхновени и повляни от музиката на Милчо. 
За мен името Левиев е символ на българския джаз, той е човекът, показал верния път за развитие на тази музика у нас по един талантлив, оригинален и неповторим начин и то във време, пълно със спъващи бариери – политически, естетически и общокултурни…
Моето ранно развитие като музикант беше силно повлияно от личността на Милчо Левиев – композитор-откривател, виртуозен пианист- импровизатор и бунтар. За мен беше голяма чест да дирижирам концерта за неговия 60-годишен юбилей в Зала 1 на НДК, на него дължа и номинацията за Кристална лира за джаз, присъдена ми 2006г. Други конкретни примери, лични истории и спомени ще споделя на място с публиката на 24. април в залата на Оборище 5 – в която моите първи композиционни опити преди 50 години имаха късмета да прозвучат. "
______________________
Цена на билети: 20 лв., 15 лв. за ученици, пенсионери и студенти.


Трио Дивертименто – „Кой стои зад музиката“

Разгледай събитието

„Кой стои зад музиката“- това е заглавието на музикалния спектакъл, на който трио „Дивертименто“ кани своята детска публика на 21-ви март, неделя, от 11:30ч. в зала „Оборище 5“.

Програмата разказва за възникването и развитието на музикалните професии, “невидими” в завършеното музикално произведение, представено при концертно изпълнение или аудио запис. Лютиер, композитор, аранжор, музикален педагог, тонрежисьор ... - “Кой стои зад музиката” обяснява ролята и значението на всеки от многобройния екип от професионалисти, които участват в създаването на музиката. Ще прозвучи музика от композиторите Волфганг Амадеус Моцарт, Едвард Григ, Йоханес Брамс, Хосе Уайт, Джон Уилямс, Петко Стайнов, Петър Христосков. Автори и участници са: Трио „Дивертименто“ в състав: Грациела Панайотова- цигулар, Стилияна Попова- виолончелист, Младен Тасков- автор на аранжиментите и пианист; Даниела Йорданова- водещ, Елза Лалева- режисьор. Очакваме ви с нетърпение! Билети на касата на зала „Оборище 5“. Цени на билетите: деца 10 лв./възрастни 12 лв. Телефон за резервации: 0887 97 45 19
Последвайте Трио Дивертименто във Фейсбук    

„Славеят и Розата“ – камерен концерт на Мила Михова (сопран)

Разгледай събитието

Поради големият интерес,обявяваме трета дата на концерта "Славеят и розата" на 19 юни от 19 часа.
"Славеят и Розата" е рецитал на оперната певица Мила Михова и акомпанимент на пиано Василена Атанасова.
Камерни и оперни арии за кралят на певците и кралицата на цветята, ефирни и приказни сюжети и герои от друг свят, търсенето на себе си в природата и изкуството и намирането на природата и изкуството вътре в нас.
Хендел, Белини, Тости, Сен-Санс, Франк, Форе, Виардо, Брамс, Берг, Римский-Корсаков, Рахманинов, Гуаставино, Маскани.
Билети на касата на зала "Оборище 5". Цена на билет - 30 лв. Местата са ограничени.
При стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
 

Мултимедиен Концерт „Класическа Нестандартност“

Разгледай събитието

Класическа Нестандартност - модерен поглед върху класическия концерт

Заповядайте на един необикновен концерт, в който ще се съчетаят вечната музика и прекрасното изкуство на анимацията.

В програмата ще се насладите на Л. ван Бетовен, В. д’Инди, Р. Мучински и съвременната българска композиторка Лора Ал-Ахмад.

Изпълнители: Яна Андринга - пиано, Калина Григорова - кларинет и Руси Бръчков - виолончело.

Дигитална и Stop Motion анимация: Иванна Давчева и Виктория Димитрова.

Събитието ще се състои на 08.05.21 от 19:00

Цена на билетите - 10 лв. Местата са ограничени.


„За децата чудо в музиката” – трио Дивертименто

Разгледай събитието

             Трио „Дивертименто” - Грациела Панайотова- цигулка, Младен Тасков – пиано, София Радилова – виолончело, представя концерт - спектакъла „За децата чудо в музиката” - разкази от необикновения живот на някои от най- прочутите деца чудо в музикалната история.

             В програмата са включени пиеси от Волфганг Амадеус Моцарт, Феликс Менделсон, Сергей Прокофиев, Карл Мария фон Вебер.

             Гост- солисти са учениците от Национално музикално училище “Любомир Пипков“ - Ема Каракашева, Юлия Дерменджиева и Александър Маджаров.

               Водещ на програмата е актрисата Даниела Йорданова, режисьор – Елза Лалева.

Заповядайте на 22 май (събота), 11 ч. ,зала „Оборище 5“

Билети на касата на зала "Оборище 5“ (деца - 10 лв, възрастни - 12 лв. )Звездите на Полша с концерт във Vivacom Art Hall Oborishte 5

Разгледай събитието

"Звездите на Полша"
25.10.2021г. от 19 часа
С участието на: Робърт Ковалски – цигулка Виктория Василенко – пиано Румен Цветков – виола Атанас Кръстев – виолончело
Цена на билетите: 30 лв.
✔️ Събитието ще бъде проведено съобразно актуалните противоепидемични мерки.
Новосъздаденото Музикално Общество “МузиКамерОн”  и Vivacom Art Hall Oborishte 5 Ви приветстват и Ви представят предстоящия най-нов културно-социален и образователен проект в България. Подобно на други музикални общества в света, в Обществото “МузиКамерОн” ще вземат участие най-изявените български музиканти с концерти в изящната “Vivacom Art Hall Оборище 5”, в целогодишен концертен цикъл. Информация за концертите можете да намерите тук: www.musicameron.com  

Цикъл от камерни концерти „Volante“ в зала Vivacom Art Hall Oborishte 5

Разгледай събитието

Очаквайте първият концерт на 09.10.2021г. от 19 часа Цена на билет 30 лв. Билети на касата на зала Vivacom Art Hall Oborishte 5. ____________________ Един от основните фокуси на цикъл Volante, изцяло посветен на камерната музика, е да представи освен неподвластни за времето шедьоври в жанра, така и да „възкреси“ творби, които се изпълняват изключително рядко на музикалната сцена. Основен приоритет е да запознае българската публика с автори, които са незаслужено пренебрегнати предимно през епохата от 19-ти и първата половина на 20-ти век. Открихме многобройни и повече от очакванията ни творби, които носят изключителен енергиен заряд и силни житейски и философски послания. По време на тази „историческа разходка“ блеснаха диаманти, неотстъпващи по красота и дълбочина на тези, които стоят най-високо в „музея“ на класическата музикална литература – композитори от световна величина. За реализирането на тези цели, ние имаме удоволствието да поканим и работим с едни от най-добре утвърдените артисти за камерна музика у нас, натрупали вече солиден репертоар през годините, но също така и млади, тепърва изгряващи музиканти. Убедени сме, че комбинацията от страст и опит със свеж и неспокоен талант ще доведе до висока интензивност и качество на изпълненията. По този начин бихме желали да допринесем и за цялостното развитие на този жанр, който все още набира скорост и има огромно пространство за развитие. Като един пример ще бъде неповторимата възможност за укрепване на камерни състави и създаване на нови такива.

"Воланте" е платформа за осъществяване на уникална комбинативност от нови музикални идеи, привличане интереса на творци от различните изкуства и стимулиране на съвременни български композитори, които да творят в конкретната област.


Камерен концерт на Дарко Бърлек (Словения), кларинет и Людмил Ангелов, пианo

Разгледай събитието

Камерен концерт на Дарко Бърлек (Словения), кларинет и Людмил Ангелов, пианo на 30.10.2021г от 19:30 часа. В програмата: Р. Шуман, Й. Брамс. Билети в мрежата на Eventim и касата на Софийската филхармония в зала "България", както и в деня на концерта в зала Vivacom Art Hall Oborishte 5.