Events

Bjork Alternative

Разгледай събитието

Проектът Bjork Alternative на Мила Михова (сопран) и Николай Стойков (пиано/клавесин/челеста) отблеязва по специален начин исландската поп икона Бьорк като композитор. Концертът представя някои от най-популярните ѝ авторски песни, в аранжимент за оперна певица и старинни инструменти. Автори на аранжиментите са самата Бьорк и дългогодишния ѝ музикален партньор и продуцент Йонас Сен. Оголени от традиционните за музиката на Бьорк електроника, звукови ефекти и авангардна визуална среда, песните придобиват особено театрална форма на камерни пиеси, а при смяната на инструментите, те се движат от бароково, през класическо до късно романтично звучене. До този момент тази версия е изпълнявана много малко пъти, но от забележителни музиканти като исландската оперна певица Asgerdur Juniusdottir и американската супер дива Рене Флеминг. За първи път в България този проект е представен от Мила Михова и Николай Стойков през 2018 г в рамките на фестивала ppIANISSIMO. В предстоящия концерт ще бъде представена обновена програма с допълнителни произведения, включващи някои от най-ранните творби на Бьорк, които е композирала на 12-годишна възраст, както и неипълнявани в този формат досега нейни песни. Билети може да закупите от тук:

Детско музикално утро с композитора Андрей Дреников

Разгледай събитието

Мили дечица и родители, Очакваме ви с много любов да попеем и да поиграем с детските песни на Андрей Дреников на 23 юни, неделя, от 11 часа в зала "Оборище 5" . Ето какво споделя Андрей Дреников: "В тази сграда прекарах най-щастливите години от живота си като ученик по цигулка в старото Държавно музикално училище. В залата, в която ще пея и свиря за вас, съм участвал в десетки продукции, изнасял съм концерти като солист или заедно с моя квартет "Дреников". Тази година се навършват 50 години, откакто завърших училище, но спомените като че ли оживяват между тези стени. Останах верен на цигулката и по време на следването си, но все по-често се изкушавах сам да пиша музика. И така тръгнах по друг път - пътя на композитора. Написал съм музика за стотици спектакли за деца и възрастни в куклени и драматични театри в цяла България. Но моята любима публика са децата. И тъй като съм пеещ композитор, най-вълнуващи за мен са моите срещи с публиката на живо. Ще разиграем някои от популярните ми песни като "Балонче", ще танцуваме с "Лили, късата поличка", ще построим влакче, ще се опитаме да приспим "Нашето бебе". Ще бъде забавно и за малки и големи." Ще ви очакваме!! _____________________ Билети на касата на зала "Оборище 5" Цена: 10 лв.


CONNOR BROTHERS официално откриване с подкрепата на RANGE ROVER EVOQUE

Разгледай събитието

БРИТАНСКА СРЕЩА НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО И НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ В ЗАЛА ОБОРИЩЕ 5 Деница Атанасова - Гергова и новият Range Rover Evoque избраха изложбата на Connor Brothers, за да обявят новото си партьорство От 14-ти юни до 30-ти юли, Галерия и зала “Оборище 5” показва за първи път в България самостоятелна изложба на Тhe Connor Brothers. Селектирани са 20 оригинални творби на хартия, за създаването на които са използвани ситопечат, маслен пастел, смесени акрилни техники, ръкописни намеси, колажи и др. Българската публика ще види голямоформатни творби от последната година: Conformity Is The Last Refuge, I Don’t Care What Anybody Says About Me, и съвсем новите I Know I’m Paranoid, The First Thing I Do In The Morning, Call Me Anything But Ordinary и далата заглавието на изложбата: Maybe It’s Not About A Happy Ending – направо от студиото на художниците в Лондон. Селекцията е направена специално за представянето на Тhe Connor Brothers  в София. Изложбата на The Connor Brothers се случва в България и със специалната подкрепa на RANGE ROVER EVOQUE, които по време на изложбата ще представят своя нов феноменален автомобил за града. Изискан и прецизен екстериорен дизайн, изпипани до съвършенство елементи и изключително внимание към детайлите ви пренасят в оазис по средата на забързания град. Вечният британски стил среща модерните форми, за да представи своята концепция за съвремнния начин на живот. В рамките на Maybe It’s Not About A Happy Ending, Maybe It’s Аbout The Story, Галерия и Зала “Оборище 5” ще представи и творби на други световноизвестни имена в съвременното британско изкуство, сред които Деймиън Хърст, Марк Куин и Сър Питър Блейк.


Коледен картинен салон

Разгледай събитието

Галерия и зала Оборище 5 представя Коледен картинен салон с творби на световноизвестни художници като Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Миро, Марк Шагал, Фернан Леже, Анди Уорхол, Робърт Марс, Стивън Уилсън, Конър Брадърс, Хубен Черкелов от 10 декември 2019 г. до 15 януари 2020 г.