THE ART HOME OF EVENTS

'VIVACOM ART HALL OBORISHTE 5' предлага зали за провеждането на събития с уникален характер. Комбинацията между атмосферата, която създава изкуството, и автентично реставрираната зала 'VIVACOM ART HALL OBORISHTE 5' е предпочитано и модерно място в сърцето на града. 

Салонната зала” и Зала Галерия”, заедно с прилежащото фоайе, бар, гардероб, гримьорна, паркинг, сервизно помещение и  директен изход към ул. Оборище 5, я правят идеална и предпочитана за различен тип събития: от големи корпоративни събития, вечери и конференции до рождени дни, срещи, коктейли и други. 

 VIVACOM ART HALL OBORISHTE 5 e домакин и на водещи културни събития - изложби, концерти, тиймбилдинги, ревюта и други. За непоправимата обстановка допринасят и произведения на изкуството на световноизвестни чуждестранни и български артисти. 

 Галерията се намира на изключително централно място на забележителната улица Оборище, на  крачки разстояние от Националната Библиотека, Св. Храм Александър Невски и Народното събрание. 

 Залите разполагат със собствено базисно озвучаване, осветление, мултимедия, сцена, столове, светлинни парове. Възможност за допълнително озвучаване и мултимедия при необходимост. Възможност за ползване на външен кетъринг и внасяне на собствени напитки. 

 Пространството разполага с оптичен интернет и с професионален екип, който винаги e готов да съдейства и асистира! 

Запазете вашето лично арт пространство в сърцето на София!

САЛОННА ЗАЛА

Ниво партер

Обща площ на залата 160 кв.м., с включен партер - 230 кв.м.

Безупречно реставрирана тържествената зала носеща блясъка на 20-те години, когато е била създадена. Съчетание между естетиката на класиката с модерна практичност и минимализъм.

С капацитет до 170 седящи места, с чудесна акустика, гримьорна, сервизни помещения за кетъринг.

С възможност за наем на фоново озвучаване BOSE, мултимедия и сцена.

ЗАЛА ГАЛЕРИЯ

Ниво -1

Обща площ на залата 102 кв.м. С включени гардероб и обслужващи помещения - 210 кв.м.

По-малката зала е подходяща за изложби и по-малки събития. В нея се излага модерно и съвременно изкуство.

Фоайе

Обща площ на фоайе - 70 кв.м.

Светлото и просторно фоайе и рецепция на "Vivacom Art Hall Oborishte 5", в минималистичен стил се предлага за уелкъм дринк, бар, място за снимки и кетъринг.

История на сградата

Vivacom Art Hall Оборище 5 започва артистичния си живот като сграда на института „Opera Italiana Pro Oriente“, основан в началото на 20-те години от Франческо Галони. Там се работи по проекти, свързани с благотворителна дейност, популяризиране на италианския език и култура и издаване италианска литература и списание. В нея се е намирала и частната смесена прогимназия „Леонардо да Винчи“.

Първата копка е направена на 7.09.1925 г. лично от папския нунций Ронкали (бъдещият папа Йоан XXIII), а завършената постройка е осветена през 1928 г.

След 1944 г. сградата е национализирана и в нея се настанява Националното музикално училище. До 1990 г. в нея се обучават и изнасят първите си музикални концерти най-известните български музиканти.

Днес тя е напълно реставрирана и в нея се помещава Галерия и Зала „Оборище 5“.

 ГАЛА ВЕЧЕРИ

 КОНФЕРЕНЦИИ

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГА

Сравнение на продукти